Wykaz certyfikowanych produktów

Jarmuż ekologiczny

zdjęcie produktu: Jarmuż ekologiczny Gospodarstwo posiada certyfikat nr: PL-EKO-07-09-107. Produkuje zdrowe, pełne wartości odżywczych i wolne od zanieczyszczeń chemicznych warzywa i owoce. Wyróżniony znakiem Zielonej Doliny Zdrowia i Żywności jarmuż to odmiana kapusty o długich, pomarszczonych liściach, które są skarbnicą białka, błonnika, witamin – przede wszystkim C, a także soli mineralnych, zwłaszcza wapnia i potasu, oraz sulforafanu, silnego przeciwutleniacza, chroniącego m.in. przed rakiem prostaty, płuc i jelita grubego. Jarmuż zawiera również karotenoidy (beta karoten, luteinę, zeaksantynę) – także hamujące szkodliwe procesy oksydacyjne. To także skarbnica witaminy K, która hamuje rozwój niektórych nowotworów, m.in. piersi, jajnika, okrężnicy, pęcherzyka żółciowego, wątroby.

Wiesz już wszystko?

Złóż wniosek