27 Maj 2019

Certyfikaty Zielonej Doliny po raz drugi rozdane!!!

Kulminacyjnym punktem X Dni Przyrodników było wręczenie, już po raz drugi, certyfikatów Zielonej Doliny. Tym razem wyróżniono 15 regionalnych produktów: pierniki trzcińskie lukrowane produkowane przez formę Doroty Goetz, wina Johanniter (białe półsłodkie i białe wytrawne), Cabernet Cortis – firmowane przez spółkę Vin-Sor, trzy wina z winnicy Moderna Nestora Kościańskiego: Cabernet Cortis, Johanniter i Muscaris, jabłka, agrest i wiśnie w czekoladzie produkowane ręcznie w manufakturze DOTI, chleb żytni „Ziarna” z piekarni Vitafit, która certyfikaty zdobyła też dla kwasów chlebowych Free Anka i Honey Ania. Wyróżniono również piekarnię Ulijanka za chleb na zakwasie bez drożdży oraz niegazowaną wodę mineralną Wojcieszowianka ze źródła krasowego wypływającego u stóp wzgórza Miłek w Rezerwacie przyrody Góry Miłek.
Wszystkim laureatom serdecznie gratulujemy!
Już wkrótce na naszej stronie internetowej szczegółowy opis wszystkich nagrodzonych produktów!
 

Galeria zdjęć z tego wydarzenia

Wiesz już wszystko?

Złóż wniosek